In de wereld van de gezondheidszorg worden er voortdurend nieuwe benaderingen en behandelingen ontwikkeld om de menselijke gezondheid te verbeteren en ziekten te bestrijden. Eén van deze opmerkelijke benaderingen is Medical Biomagnetism, gecreëerd door de Mexicaanse arts Prof. Dr. Isaac Goiz. Deze alternatieve therapie biedt een geheel nieuwe kijk op ziektepreventie en behandeling. In vergelijking met de traditionele medische praktijk, waarbij symptomen vaak worden behandeld met medicijnen, werkt Medical Biomagnetism op een unieke manier. Het legt de nadruk op het herstellen van de natuurlijke zuur-base balans in het lichaam, met behulp van de kracht van magneten met gemiddelde intensiteit.

Het Belang van de Zuurbalans

Het behouden van de natuurlijke pH-balans in het lichaam is van cruciaal belang voor de gezondheid, zelfs als iemand niet ziek is. Deze balans, die verschilt van de pH-balans in andere delen van het lichaam, zoals het maag-darmkanaal of het bloed, zorgt ervoor dat organen optimaal functioneren en vreemde micro-organismen niet kunnen overleven. Wanneer deze zuur-base balans verstoord raakt, kan dit leiden tot verminderde orgaanfuncties en het aanlanden van schadelijke micro-organismen. Dit vormt uiteindelijk de basis voor de ontwikkeling van ziekten.

Hoe Werkt Medical Biomagnetism

Medical Biomagnetism maakt gebruik van magneten om de pH-balans in het lichaam te herstellen. Voordat deze magneten worden toegepast, wordt het lichaam gedepolariseerd met een magnetische Noord/Zuid staaf. De therapeut bepaalt of een orgaan zuur of basisch reageert door de voeten van de patiënt vast te houden en de reactie te observeren. Vervolgens worden positieve of negatieve magneten op de Noord- en Zuidpolen van het orgaan geplaatst, wat resulteert in het herstellen van de zuur-base balans. Dit proces omvat de uitwisseling van waterstofionen (H+), wat in de scheikunde bekendstaat als protonatie.

BioMagnetic Pair Therapy is gebaseerd op het idee dat micro-organismen zoals virussen, bacteriën, schimmels en parasieten gedijen in een specifieke pH-omgeving. Door deze omgeving te veranderen naar een neutrale pH, kunnen deze micro-organismen niet overleven.

Biomagnetisme bestudeert, detecteert, classificeert, meet en corrigeert de fundamentele verstoringen van de pH van levende organismen.

Wanneer de pH in evenwicht is, reguleert en corrigeert het onmiddellijk de infectieuze pathologie. Deze nieuwe therapeutische benadering is in staat om de oorsprong te identificeren van wat we kennen als virale, bacteriële, parasitaire en schimmelaandoeningen, evenals glandulaire disfuncties.

Een biomagnetisch paar (BMP) ontstaat wanneer er twee specifieke gebieden in het lichaam zijn die energetisch met elkaar verbonden zijn en resoneren met elkaar, waarbij de ene positief-zuur is en de andere negatief-alkalisch.

Onderzoeken hebben aangetoond dat de biomagnetische paren (BMP’s) kunnen worden onderverdeeld in 6 categorieën:

 • Reguliere BMP’s identificeren micro-organismen die betrokken zijn bij de huidige symptomen, zoals bacteriën, schimmels, parasieten of virale deeltjes.
 • Speciale BMP’s identificeren weefselveranderingen die niet worden ondersteund door micro-organismen.
 • Disfunctionele BMP’s zijn degene die klieren en hormonale productie beïnvloeden.
 • Reservoir BMP’s identificeren organen of weefsels waar mogelijk achtergebleven giftig weefsel en deeltjes zijn van een eerdere infectie.
 • Tijdelijke paren
 • Persoonlijke paren

 

Effectiviteit en Toepassingen

Dr. Isaac Goiz heeft met zijn Medical Biomagnetism-techniek meer dan 350 paren van biomagnetische punten geïdentificeerd die een breed scala van disfuncties, ziekten en syndromen kunnen behandelen. De therapie heeft zich bewezen als een effectieve benadering voor het herstellen van gezondheid en welzijn, en heeft patiënten met verschillende aandoeningen geholpen.

Medical Biomagnetism, ook bekend als BioMagnetic Pair Therapy, is een baanbrekende en natuurlijke benadering van gezondheid en welzijn. Het herstelt de natuurlijke pH-balans in het lichaam en verbetert de passieve weerbaarheid van het lichaam, waardoor het beter in staat is om ziekten te voorkomen en te bestrijden. Deze therapie is niet alleen curatief, maar ook preventief en kan mogelijk een positieve invloed hebben op de gezondheid. Met duizenden therapeuten over de hele wereld en miljoenen succesvol behandelde patiënten, is Medical Biomagnetism een veelbelovende benadering van gezondheidszorg. Het biedt een nieuw perspectief op ziektepreventie en behandeling, gebaseerd op het herstellen van de natuurlijke balans van het lichaam.

  Artikelen & Websites over Medical Biomagnetisme

  Het artikel, getiteld “Interview met Dr. Isaac Goiz: Medical Biomagnetism en het herstellen van de gezondheid,” bespreekt de basisprincipes van Medical Biomagnetism en het werk van Dr. Isaac Goiz. 

  Meer informatie over BioMagnetic Pair Therapy vindt je op onderstaande website. 

  Interesse? 

  Bekijk dan Biomagnetisme voor meer informatie. Vragen zijn welkom via het contactformulier.

   

  Wetenschappelijke referentie’s 

  In mei 2009 werd Dr. Isaac Goiz Duran MD, die in 1988 het Biomagnetische Paar ontdekte, uitgenodigd door Dr. Raymond Hilu MD om zijn theorie over het Biomagnetische Paar te testen op 256 patiënten in het Hilu Institute in Marbella, Spanje.

  Deze pilotstudie onderzocht de laboratoriumreacties van patiënten die werden behandeld met Biomagnetische Pair Therapie (BPT; medische biomagnetisme), een specifieke toepassing van paren magneten voor verschillende aandoeningen die besmettelijk en anderszins zijn. 

  Chat openen
  1
  Hulp nodig? ✉️